STARTSIDEN
Om oss
Kontakt oss
Referanser

Skriv en hilsen i
GJESTEBOKEN

Se bilder i vårt
GALLERI

Les vår blogg
BIOSENTRUM

FOR BEDRIFTER OG KLUBBER

På streif planlegger et bredt tilbud til bedrifter, klubber og organisasjoner.

Følg med!

VISSTE DU AT...

- Banning kan redusere smerte-opplevelse. Les mer...

- Du kan hjelpe elve-muslingen. Les mer...

- Oppslagsverket Miljøstatus 2009 er på markedet. Les mer...

 

 

OM OSS

På streif tilbyr turer og kurs med natur, kultur og friluftsliv som hovedtema. Våre tilbud passer for alle som liker å være ute i naturen, og som søker opplevelser og kunnskap sammen med andre. Vi legger vekt på humør, samhold og gode opplevelser, samtidig som vi holder en høy faglig kvalitet.

Vi bruker "friluftslivets pedagogikk" der deltakerne inkluderes i et aktivt læringsfellesskap og ikke bare er passive mottakere av informasjon. Dette fører til bedre læring og mer moro! 

Kari Isingrud er hovedveileder på kursene. Hun har variert kompetanse innen kulturhistorie og friluftsliv, og bred hundefaglig kompetanse. Nedenfor er hennes kompetanse innenfor hvert område beskrevet mer detaljert.

Firmaet Key Consulting AS, der Kari Isingrud er eier og daglig leder, er formelt ansvarlig for kursene og nettsidene. 

  • FOLK I FRILUFT
  • NATUR OG KULTUR
  • FRILUFTSLIV MED HUND

 

Kari er oppvokst på gård - i nær kontakt med både natur, dyr og mennesker. Hun har drevet et aktivt og svært variert friluftsliv i mange år. På våre kurs legger vi mest vekt på det enkle friluftslivet, men Kari har også erfaring med klatring, rafting, elvepadling og andre mer moderne friluftslivsaktiviteter. Hun har studert friluftsliv med pedagogikk ved Norges Idrettshøyskole, og skrevet en prosjektoppgave om barns friluftsliv.  

Våre artikler og turer handler om å være på tur og samtidig gjøre morsomme aktiviteter og å lære om natur og friluftsliv. Vi vil ha tilbud både til barnefamilier og voksne. Turene og aktivitetene er selvfølgelig tilpasset de aktuelle deltakerne. 

Nettsider og turtilbud er under utvikling.
 

 

Kari har studert kulturhistorie ved Universitetet i Oslo og friluftsliv med pedagogikk på Norges idrettshøyskole. Hun har tatt en rekke emner innen folkloristikk og etnologi: 

- Kulturlandskap
- Jordbrukets kulturhistorie
- Natur og kultur, forholdet mellom mennesker og dyr
- Materiell kultur
- Individ og kollektiv
- Fortelling og kultur
- Eventyr og ballader

Våre kurs er solid fundert på fagstoff fra dette studiet, men er tilrettelagt for vanlige folk med interesse for kulturhistorie. Kursene legges opp som en tur der stoffet er tilpasset for det aktuelle området. Vi bruker "friluftslivets pedagogikk" der deltakerne selv er aktive. Erfaring viser at dette fører til bedre læring og mer moro.

 

Kari har lang og allsidig hundefaglig erfaring. Hun har vært hundefører med godkjent lavinehund i Norske Redningshunder og har i mange år drevet allsidig trening av hund bl.a. lydighet, bruks og i trekkhundmiljøet i Norsk Polarhundklubb. I 2009 tok hun eksamen i hundefag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. På kursene kombinerer hun dette med sine kunnskaper om  friluftsliv og pedagogikk fra studier ved Norges idrettshøyskole, og mange års aktivt friluftsliv.

Vi bruker i hovedsak to ulike treningsmetoder, som også er mye brukt på lydighetskurs.  Deltakere som har gått andre kurs tidligere kan dermed bruke metoder som de selv og hunden er kjent med fra før. Den ene metoden bygger på bruk av "hjelper" og den andre er basert på hundens egeninitiativ. I begge tilfeller legges det stor vekt på positiv forsterkning. Påført straff i form av rykk i båndet, skjenn o.l. brukes ikke på våre kurs. Vi legger vekt på samarbeid og humør både hos to- og firbente.

 

PÅ STREIF
- i natur, kultur og friluftsliv

På dette nettstedet finner du tilbud om turer og kurs, artikler, nyheter, turtips og mye mer.

Våre tilbud passer for alle som liker å være ute i naturen, og som søker opplevelser og kunnskap sammen med andre. Vi legger vekt på humør, samhold og gode opplevelser på våre arrangementer, samtidig som vi holder en høy faglig kvalitet.

NYHETER

Siste - Folk i friluft
- Hytter for alle

Siste - Natur og kultur
- Nyheter kommer

Siste - Friluftsliv med hund
- Trening og problemløsing
- Nærtur i regnvær
- Utdanning i hundefag
- Miljøtrening og sosialisering...
- Hunder forstår mennesker...

- Nye krav til hundehold...
- Hunder i stor hage...

TURER OG KURS

Nyheter kommer...

REDAKSJONELT STOFF

Vi levererer gjerne artikler og bilder til aviser, blader eller andre interesserte.

Blant våre kunder er
- Hundesport
- Romerikes Blad
- Varingen
- Norsk Polarhundklubb
- Amerikansk bulldogklubb Norge

Kontakt oss