HUND PÅ NETT

Canis
Hund i sentrum
Hund i fokus
Manimal
Fjellanger hundeskole


TIPS OM HUND

Treningstips


Lær hunden å gå bak

Les mer...


TURDAGBOK


FØLG OSS PÅ FACEBOOK

 

 

Trening og problemløsning

Vi møttes en tirsdagskveld med ulike treningsutfordringer. Denne gangen var vi både flinke og heldige, og fikk svært gode resultater av treningen.

Skrevet av Kari Isingrud, 08.07.2009

Merete og Mia

Treningsutfordring

Storpuddel Mia på 5 år er fersk som sporhund. Hun har tidligere gått noen godbitspor, men har ikke vist den helt store interessen. Vi la derfor våre kloke hoder i bløt og diskuterte ulike former for påvirkning. Førstevalget falt på slepespor med "fremmed" sporlegger, der slepet legges igjen i slutten av sporet og sporlegger går tilbake til hund og fører før hunden settes på sporet.

Forberedelser
Først ble en av favorittlekene funnet fram og det ble jaktlek, drakamp og moro for Mia. Hunden viste stor interesse for denne leken og Merete valgte å bruke denne til slepet.

 

Spor 1
Mia så sporlegger gå ut med slepet. Lette napp i lina fikk "liv" i leken. Hele hensikten er å få hundens generelle motivasjon opp, men interessen ned mot sporet (og ikke på sporlegger).

Mia viste tilsynelatende bare moderat interesse for slepet da sporlegger gikk ut. Likevel var motivasjonen betydelig bedre enn tidligere da hun fikk gå sporet. Underveis ble hun forstyrret av en annen sporlegger et stykke unna, men forøvrig gikk hun et fint og konsentrert spor. Hun fant slutten og fikk sin belønning som fortjent

 

Spor 2
Vi kjørte samme opplegg som for spor 1. Denne gangen var interessen for slepet betydelig høyere og Mia gikk et flott spor, fant leken sin og fikk lønn for strevet.

Vi konkluderte med at Merete her har funnet nøkkelen til å få opp sporinteressen.

 

Vi regner nå med at storpuddel Mia også blir en prima sporpuddel.

 

 

 

Hilde og Blenda

Treningsutfordring

Amerikansk bulldog, Blenda på 3 år, har gått noen spor og Hilde ville nå lære henne og apportere gjenstander i sporet. Hun har med plastboks med lokk og legger godbiter i...


         Blenda går spor                             Boksen leveres med håp om godis..

Forberedelser
Blenda har trent apport før, men apportering av godteboksen ble likevel testet ut utenom sporet. Blenda apporterte boks som hun så ble kastet ut, og boks hun måtte søke opp. Det gikk strålende. Hver gang leverte hun boksen som så ble åpnet av Hilde så godtebiten kunne spises. Det var på tide å legge godteboksen ut i sporet...

Spor 1
Et kort spor ble lagt, med godteboksen som apportgjenstand. Blenda startet greit og fant boksen, men tok den ikke opp. Hilde avventet, men Blenda bare kikket på boksen på god avstand. Hun ville ikke gå bort bort til den. Hmmm... Stakkars Blenda, ved nærmere ettersyn viste det seg at det var svart av små bitemaur både på bakken og flere på boksen. Det var visst flere som hadde oppdaget godsakene!

Spor 2
Vi kjørte samme opplegg som for spor 1, men denne gang uten maur. Det gikk strålende, Blenda gikk sporet, fant boksen og avleverte fint til Hilde. Så ble boksen åpnet og godteriet spist. Hurra!

Så søt! Vi tror at den mauren som beit Blenda har fått diabetes!

 

 

Kari og Termos

Treningsutfordring

Samojed Termos, 11 måneder, var på trening for å gå spor han også, men siden han bor langt ute på bondelandet og sjelden møter folk og andre hunder ville vi også benytte anledningen til å trene passering. Termos er ekstremt opptatt av andre hunder. Han klorer seg fast og vil bort for å hilse. Siden Termos skal bli tur- og trekkhund er dette veldig dumt. Han han skal helst passere andre uten å bry seg.

Hittil har Kari trent passeringer og belønnet med godbit eller leke. Dette fungerer noen ganger, men avstanden til den andre hunden må være veldig stor for at godbiten skal være interessant. Vi har nå bestemt at vi skal teste ut å bruke den andre hunden som belønning. Fordelen er at det blir en kjempefin belønning for Termos, men noen vil kanskje mene at siden det er passering han skal lære er det dumt å belønne med hilsing. Planen er å belønne med hilsing i starten, så passere flere ganger før han får hilse og slik gradvis ta vekk hilsing som belønning.

Første forsøk

I første forsøk er kravet bare at han skal nærme seg figurant Blenda med slakt bånd. Vi må snu og begynne på nytt én gang fordi Termos glemmer seg og trekker i bandet. Men så går det fint. Kari legger også inn en sitt-kommando for å sjekke hvor oppmerksom han er. Det går fint. Belønningen for det hele er å få hilse på Blenda.

 

Andre forsøk

Nå er planen å gjøre det litt vanskeligere. Nå skal vi passere Blenda helt, snu og passere igjen, med slakt bånd selvfølgelig. Om dette går fint blir belønningen hilsing på Blenda.

Alt går etter planen. Termos viser stor selvdisiplin og får hilse på den skjønne Blenda.

Som bildene viser er Blenda veldig flink og heller ikke så veldig interessert i å hilse på jyplingen :-)

 

 

 

Friluftsliv med hund

På disse sidene finner du artikler om friluftsliv med hund, og tilbud om turer og kurs.

Rammen rundt våre kurs er en tur i flott natur. Underveis har vi teori og praktisk trening av hund. Kursene omfatter både morsomme aktiviteter og den hverdagslige turdressur som er så viktig for å gjøre turen hyggelig. Vi bruker positive treningsmetoder og legger stor vekt på sosialt samvær, naturopplevelser og turglede både hos hund og eier.

NYHETER

Siste - Folk i friluft
- Hytter for alle

Siste - Natur og kultur
- Nyheter kommer

Siste - Friluftsliv med hund
- Trening og problemløsing
- Nærtur i regnvær
- Utdanning i hundefag
- Miljøtrening og sosialisering...
- Hunder forstår mennesker...

- Nye krav til hundehold...
- Hunder i stor hage...

TURER OG KURS

Nyheter kommer...

REDAKSJONELT STOFF

Vi levererer gjerne artikler og bilder til aviser, blader eller andre interesserte.

Blant våre kunder er
- Hundesport
- Romerikes Blad
- Varingen
- Norsk Polarhundklubb
- Amerikansk bulldogklubb Norge

Kontakt oss