HUND PÅ NETT

Canis
Hund i sentrum
Hund i fokus
Manimal
Fjellanger hundeskole


TIPS OM HUND

Treningstips


Lær hunden å gå bak

Les mer...


TURDAGBOK


FØLG OSS PÅ FACEBOOK

 

 

Hunder i stor hage

Hos Torill Kveldsvik og Jens Petter Toldnæs på Hadeland kan man observere hva hunder gjør når de får en stor hage å boltre seg i.

Tekst og foto: Kari Isingrud

Torill og Jens Petter har fire samojeder som de bruker til trekk og friluftsliv. Når hundene ikke trenes, har de tidligere for det meste vært i hundegården. Da har de gått to og to i hver sin avdeling. I sommer ble 1,5 mål av hagen inngjerdet for å gi mulighet til å slippe hundene der.

- I begynnelsen, etter at vi hadde fått hagen, slapp vi to og to i en halvtime eller en time av gangen, forteller Torill. Da var det høy løpsaktivitet og mye lek. Nå har vi en eller to hunder der i mange timer. Da er det mindre løping. De snuser mer, undersøker og graver, og de finner seg steder å ligge.

Hagen er en nokså vanlig hage med plen og frukttrær. Torill har lagt merke til at samojeden Timber gjerne setter seg på et oversiktlig sted nær huset. Der sitter han stille og snuser ut i lufta, kikker, og man kan se at ørene går.

- Jeg føler at han sitter og observerer, prøver å finne ut om det er noe der. Om det er mulighet for en liten jakt kanskje, ler hun.

- Han holder stort sett på med sitt, og Driva følger etter og lurer på hva han holder på med. De leker fortsatt innimellom, men nå som vi har dem i hagen ganske mye, er det mye roligere og mindre lek.

- Jeg føler at Timber koser seg veldig der, avslutter Torill.

 

 

Friluftsliv med hund

På disse sidene finner du artikler om friluftsliv med hund, og tilbud om turer og kurs.

Rammen rundt våre kurs er en tur i flott natur. Underveis har vi teori og praktisk trening av hund. Kursene omfatter både morsomme aktiviteter og den hverdagslige turdressur som er så viktig for å gjøre turen hyggelig. Vi bruker positive treningsmetoder og legger stor vekt på sosialt samvær, naturopplevelser og turglede både hos hund og eier.

NYHETER

Siste - Folk i friluft
- Hytter for alle

Siste - Natur og kultur
- Nyheter kommer

Siste - Friluftsliv med hund
- Trening og problemløsing
- Nærtur i regnvær
- Utdanning i hundefag
- Miljøtrening og sosialisering...
- Hunder forstår mennesker...

- Nye krav til hundehold...
- Hunder i stor hage...

TURER OG KURS

Nyheter kommer...

REDAKSJONELT STOFF

Vi levererer gjerne artikler og bilder til aviser, blader eller andre interesserte.

Blant våre kunder er
- Hundesport
- Romerikes Blad
- Varingen
- Norsk Polarhundklubb
- Amerikansk bulldogklubb Norge

Kontakt oss